English version
Jacqueline en Janneke liepen tijdens de Nijmeegse 4daagse geld bij elkaar voor de
Abba Toon Leus school in Dharrito (zie: www.abbatoon.nl/4daagse)

Ons bezoek: een reis met een missie

Maandag 22 oktober: Lake Langano - DadimVertrek vanuit Lake Langano

Vandaag zitten we om 8.00 uur aan het ontbijt. We vertrekken rond 9.30 uur. Onderweg spotten we o.a. een struisvogel en een maraboe.

Awasa

We stoppen rond 11 uur in Awasa, aangezien Vince en Iede hier wat zaken moeten regelen. We ontsnappen ternauwernood aan een warme welkom van een aapje dat hoog in een boom zijn behoefte doet.
We eten wat bij het Total restaurant. Hier ontmoeten we een goede vriend van ome Ton. Hij heeft het er nog steeds moeilijk mee. Hij heeft o.a. gefilmd bij de boekpresentatie van ome Ton's boek.
Om 13.30 vertrekken we weer. Langs de weg staan veel koffieplanten en 'valse' bananenbomen. Deze bomen worden gebruikt om een soort meel van te produceren.

Snoepjes uitdelen

Een tegenligger die we tegenkomen blijkt een bekende te zijn van Iede en Vince, het is pater Renatus. We zullen hem later op onze reis nog een paar keer tegenkomen. We stoppen even om met hem kennis te maken. We hebben wat snoepjes en koekjes bij, die uitgedeeld worden aan de toegestormde kindjes. Het loopt nog net niet op vechten uit, ze willen natuurlijk allemaal wat van deze onverwachte versnapering. Tijd om verder te gaan.
Rond half acht verlaten we de verharde weg en slaan een rood-zand achtige pad in. Het is inmiddels al flink donker geworden. We worden tijdens het laatste half uur flink door elkaar geschud.

Ontvangst in Dadim

Om 20.00 uur komen we aan in Dadim. Er staan een hoop mensen ons op te wachten. We schudden flink wat handen. De aanwezige kinderen dragen onze bagage het missiehuis in. We worden door zuster Collette en zuster Jo-Anne ontvangen met wat drinken en popcorn. We rusten en praten wat om vervolgens te gaan eten. 'n Goed gevulde tafel met salade, aardappelen, linzen, spinazie, tomaten, kip en nog veel meer. We eten allemaal onze buik goed vol. Ook het toetje is erg lekker, verse pudding met fruit. Nog een kopje koffie of bakje thee en rond 23.00 uur gaan we slapen. 'n Lange reis, maar het eindpunt is met zo'n warme ontvangst nu al meer dan de moeite waard.

Een wandeling bij Lake Langano.Een wandeling bij Lake Langano.
Lake Langano.Lake Langano.
Nog even rusten voor vertrek.Nog even rusten voor vertrek.
OnderwegOnderweg
OnderwegOnderweg
De aapjes in awasaDe aapjes in awasa
Wat drinken in AwasaWat drinken in Awasa
Eten in Awasa.Eten in Awasa.
Kerk in DillaKerk in Dilla
OnderwegOnderweg
OnderwegOnderweg
OnderwegOnderweg
Snoepjes uitdelenSnoepjes uitdelen
Jongetje dat bij het snoepjes-uitdelen aanwezig was.Jongetje dat bij het snoepjes-uitdelen aanwezig was.
In DadimIn Dadim