English version
Jacqueline en Janneke liepen tijdens de Nijmeegse 4daagse geld bij elkaar voor de
Abba Toon Leus school in Dharrito (zie: www.abbatoon.nl/4daagse)

Ons bezoek: een reis met een missie

Dinsdag 30 oktober: Addis Abeba - AmsterdamSouvenirs

Vandaag staan we op het gemak op en ontbijten wat. Iede leidt ons nog wat rond in Addis. Hij toont ons een souvenirs-winkeltje waar we allemaal wat spulletjes voor het thuisfront kunnen inslaan. We kopen de winkel net niet leeg...

Entoto

Daarna rijdt Iede met ons de berg Entoto op. Een berg helemaal vol met Eucalyptus-bomen. Het ruikt er werkelijk heerlijk. Vanaf deze berg heb je een prachtig overzicht over Addis Abeba. Een mooi punt om tot rust te komen.
Vrouwen, ezels en soms een vrachtauto volbeladen met Eucalyptus takken/bladeren lopen de berg af.

Na de rit nemen een heerlijke pilsje/frisje bij het Ghion Hotel. Een mooie plaats om van het zonnetje te genieten. Ook smullen we hier weer van de heerlijke club-sandwiches.

Het vaticaan van Addis

We halen pater Phillipe op en gaan naar, zoals Phillipe het later uitlegt, "Het vaticaan van Addis". We bekijken hier een tentoonstelling van Ethiopische kunst, vooral over de geschiedenis van het land. De gids die ons rondleidt is wat moeilijk te volgen en soms erg uitvoerig. Maar al met al een leuke tentoonstelling. We leren weer wat over de Ethiopische kerk en zijn geschiedenis.
Hierna wordt het tijd om weer naar onze standplaats in Addis te gaan voor de laatste etappe.

Arm en rijk

Onderweg toont Phillipe ons het Sheraton van Addis. Het hotel is midden tussen de sloppenwijken van Addis gebouwd. Een deel van deze wijken is verplaatst (of verdwenen?) en hier wordt nog verder aan gewerkt. Hier kun je zo'n beetje de grootste tegenstelling tussen arm en rijk zien die je je maar kunt voorstellen. Je kijkt vanuit de tuin van het hotel zo de sloppenwijken in. Het hotel waar een overnachting net zo veel kost als een jaarsalaris van een leraar in Ethiopië...
Terug in het patershuis kijken we nog even wat foto's en 'n stukje film en nuttigen een goede maaltijd.
We keuvelen nog wat en gaan rond 20.30 richting het vliegveld. We nemen afscheid van pater Phillipe, pater Paddy en pater Brandon.

De vliegreis

Bij het vliegveld nemen we afscheid van Iede en Vince en bedanken hen voor de goede zorgen de afgelopen week. Op het vliegveld ondergaan we alle verplichtingen: inchecken, douane, security. Rond 23 uur verlaten we de Ethiopische grond richting Amsterdam.
Even shoppenEven shoppen
Uitzicht vanaf EntotoUitzicht vanaf Entoto
......
Uitzicht vanaf EntotoUitzicht vanaf Entoto
Transport van de EucalyptusTransport van de Eucalyptus
Uitzicht bij het Sheraton, 1Uitzicht bij het Sheraton, 1
Uitzicht bij het Sheraton, 2Uitzicht bij het Sheraton, 2
De paters Iede, Vince, Brandon en PhillipeDe paters Iede, Vince, Brandon en Phillipe
Op naar het vliegveld...Op naar het vliegveld...